"Jobb egyszer látni valamit, mint arról tízszer olvasni." - Eötvös Lóránd -
Rólunk/Hírek
Múltunk
Jelenünk
Útjelző
Térképek
Kincsesládák
Túraleírások
Túraterv
Tagságunk
Fotóalbumok
Tárlat
Felhívás - 2%
Kapcsolat

Hírek2017 április 6

Megjelent az EKE-bakancs 5. száma. A cél ezúttal a Bánság egyik legértékesebb karsztvidéke, egyediségében kiemelkedő tájegysége, az Aninai-hegyek, ennek is legészakibb része. (részletesen)

2017 április 1

Nagy népszerűségnek örvendett a Bánsági Kárpát Egyesület április elsejei Medvehagyma túrája, amelynek több mint 20 résztvevője volt.
(részletesen)

2016 július 2

Téry Ödön óbébai mellszobránál koszorúztak a Csongrád Megyei Természetbarát Szövetség és a Bánsági Kárpát Egyesület tagjai július 2-án, szombaton.
(részletesen)

2016 június 2

A gödöllői Csörsz-Árok Mente Egyesület meghívására az elmúlt hét végén Gödöllőre látogatott a Bánsági Kárpát Egyesület egy kilenctagú csoportja.
(részletesen)

2016 március 12

A természetbarátok civilszervezete tisztújító közgyűlést tartott március 12-én, szombaton a temesvári Magyar Házban.
(részletesen)

2016 február 26

A Bánsági Kárpát Egyesület egy kis létszámú, de annál lelkesebb csapata, február 19 és 21 között a Szárkő-havasokban túrázott.
(részletesen)

2016 január 16

Milka Zsolt aradi mentős szakápoló és főiskolai tanár, második alkalommal tartott elsősegély-nyújtás tanfolyamot a Bánsági Kárpát Egyesület tagságának és a Bartók Béla Elméleti Líceum diákjainak.
(részletesen)

2015 december 12

A Bánsági Kárpát Egyesület és a gödöllői Csörsz-Árok Mente Egyesület szervezé-sében mutatták be a Bartók Béla Elméleti Líceumban A Csörsz-árok vándorkiállítást és előadást.
(részletesen)

2015 május 16

Május 16-án, szombaton autóbuszos-vonatos-gyalogos kirándulást szervezett a Bánsági Kárpát Egyesület az Aninai-hegységbe, melynek fő célpontja a Bánsági Semmeringnek is becézett Oravic–Anina hegyi vasút „tesztelése” volt. (részletesen)

2015 március 14

A Bánsági Kárpát Egyesület március 14-én, szombaton immár második alkalommal szervezte meg 1848-as kerékpártúráját a temesvári csata színhelyére. (részletesen)

2015 március 7

A Bánsági Kárpát Egyesület március 7-én, szombaton tartotta meg jó hangulatú, nőnapi ünnepséggel egybekötött évi rendes közgyűlését a temesvári Magyar Ház Bolyai termében. (részletesen)

2015 január 17

A hét végén elsősegély-nyújtási tanfolyamot szervezett a Bánsági Kárpát Egyesület a temesvári Bartók Béla Elméleti Líceumban. (részletesen)

2014 október 11

A Bánsági Kárpát Egyesület kerékpáros csapata októberben kipróbálta a készülő új kerékpárút első, Temesvár–Ötvény (Utvin)–Bégaszentmihály (Sânmihaiu Român) szakaszát. (részletesen)

2014 május 10

Újraalakulásának tizenharmadik évfordulóját ünnepelte a Bánsági Magyar Napok keretében a Bánsági Kárpát Egyesület (BKE), számos érdeklődő és a bánsági magyar természetjárókat összefogó egyesület számos tagjának részvételével. (részletesen)

2014 március 15

Kerékpáros emléktúrát szervezett március 15-én, szombaton a Bánsági Kárpát Egyesület az 1849-es Temesvári csata színhelyére. (részletesen)

2014 február 23

A bánsági természetbarátokat tömörítő civilszervezet elnöksége megújult és megfiatalodott. (részletesen)

2013 november 18

Az Erőss Zsolt-előadás az idén sem maradt el, csak a főszereplő hiányzott, aki a „Himalájánál magasabbra” tört, és örökre ott maradt a felhők felett. (részletesen)

2013 április 27

Megnyílt a BKE első természetfotó-kiállítása. (részletesen)

2013 február 19

Nőtt és fiatalodott a BKE turistaegyesület tagsága. (részletesen)

2013 január 15

A Bartók Béla Líceum líceum médiatermében került sor Milka Zsolt és Bereczki Csongor hegymászók vetített képes előadására. (részletesen)

2012 december 7

A Szórvány Alapítvány székházában pénteken tartották meg a 100. esztendeje született T.Székely László "Érdekes tájak a Bánságban és környékén" című kötetének bemutatóját. (részletesen)

2012 november 19

Temesváron kezdte hagyományos erdélyi előadó-körútját Erőss Zsolt, Magyarország vezető hegymászója, aki hétfőn este a Bartók Béla Líceum dísztermében tartott teltházas előadást a tragikus kimenetelű Annapurna expedícióról. (részletesen)

2012 augusztus 8

A BKE szervezésében, június 31 és augusztus 5 között, összesen 18 természetjáró vett részt az EKE XXI-ik vándortáborában. (részletesen)

2012 május 4

A Csiky Gergely Állami Magyar Színház előcsarnokában május 4-én, pénteken nyílt meg az EkeArt4 természetfotó-kiállítás. (részletesen)

2012 február 24

Dr. Major Balázs, a Szíriai-Magyar Régészeti Misszió vezetője tartott érdekfeszítő előadást Margat johannita várának szentföldi feltárásáról. (részletesen)

2012 február 18

A Magyar Ház Civil termében tartotta meg évi rendes közgyűlését a Bánsági Kárpát Egyesület. (részletesen)

2012 január 24

Életfilozófiának is beillő új sporttal ismerkedhettek meg azok a temesváriak, akik kedden este meghallgatták Milka Zsolt aradi hegymászót. (részletesen)

2011 október 24

Újabb magyar Himalája-expedícióról készített filmet mutatott be Erőss Zsolt hétfőn este a temesvári Bartók Béla Líceum dísztermében. (részletesen)

2011 május 18

Újraalakulásának tizedik évfordulóját ünnepelte szerdán a Bánsági Kárpát Egyesület, amely 2001 május 18-án az Erdélyi Kárpát Egyesület (EKE) Bánsági Osztálya néven kezdte el működését. (részletesen)

2011 február 8

Török Zsolt aradi hegymászó a halál hegyének is nevezett, 8611 m magas K2 csúcs meghódítási kísérletéről számolt be a temesvári közönségnek. (részletesen)

2010 október 25

A Bánsági Kárpát Egyesület vendége volt a Gödöllői Szent István Egyetem Csörsz-árok kutatócsoportja, amelynek tagjai nagyméretű pannókkal, vetített képekkel és rádiós hanganyaggal illusztrált izgalmas előadást tartottak a Bartók Béla Líceum dísztermében az Arad és Temes megyét is átszelő, szarmata eredetűnek tartott ókori árokrendszerről. (részletesen)

2010 április 20

A Bánsági Magyar Napok rendezvénysorozat keretében, Temesváron a Kós Károly Közösségi Központban, kedden este nyitották meg az Erdélyi Kárpát Egyesület Természetfotó Vándorkiállítását. (részletesen)

2010 március 3

Temesváron a Magyar Ház Bolyai János termében tartotta meg tisztújítással egybekötött évi közgyűlését tegnap este a Bánsági Kárpát Egyesület. (részletesen)

2010 február 18

Milka Zsolt aradi hegymászó Jégcsákánnyal a Grossglocknerre címmel tartott vetített képes előadást szerdán este a temesvári Bartók Béla Líceumban. (részletesen)

2009 november 16

Negyedszer látogatott Temesvárra Erőss Zsolt. Ezúttal Manaslu 2009 című előadásával szerzett magának új híveket. (részletesen)

2009 augusztus 5

Az EKE '91 Nagyvárad szervezte meg idén, a Bihar megyei Várasfenesen az Erdélyi Kárpát Egyesület XVIII. Vándortáborát. A B.K.E. színeiben tucatnyi természetjáró utazott Várasfenesre, ahol naponta izgalmas túrákon vettek részt. (részletesen)

2009 június 29

Az elmúlt hét végén a Maros Ártere Természetvédelmi Területen kirándultak a Bánsági Kárpát Egyesület tagjai: ezúttal kenuval vágtak neki a folyónak. (részletesen)

2009 május 3

Temesváron, a Bánsági Kárpát Egyesület gondozásában, szépszámú érdeklődő jelenlétében avatták fel április 29-én, a "Gerhardinum" Római Katolikus Gimnáziumban az iskola volt diákja, dr. Déchy Mór (1851-1917) hegymászó és Kaukázus-kutató hármas emléktábláját. (részletesen)

2009 április 21

Egy tucatnyi természetbarát - nyolc EKE-tag és 4 szimpatizáns, köztük egy székelyudvarhelyi "ekés" - vett részt április 15.-18.-a között a Bánsági Kárpát Egyesület cserna-völgyi kirándulásán. (részletesen)

2009 február 18

A Bánsági Kárpát Egyesület évi rendes közgyülését február 17-én, kedden tartotta a temesvári Magyar Ház első emeleti Bolyai János, civil szervezeteknek fenntartott gyűléstermében. (részletesen)

2008 november 18

Idén Temesváron kezdte a "Magyarok a világ nyolcezresein" című, országos előadássorozatát Erőss Zsolt, az eddigi legsikeresebb magyar alpinista, aki a 8463 méter magas Makalu csúcs (Himalája hegység) meghódításával immár a hetedik nyolcezer méter fölötti csúcsot mászta meg. (részletesen)

2008 augusztus 11

A nyár derekán - sűrű program keretében - egyesületünk tagjai először részt vettek az E.K.E XVII. Vándortáborában, a Kolozs megyei Székelyjón, majd a hátizsákok gyors újrapakolása után, megszervezték szegedi barátaink számára a cserkészpróbák második szakaszát a Retyezátban. (részletesen)

2008 május 11

A Bánsági Kárpát Egyesület szervezésében, illetve a szegedi Dugonics András Alapítvány közreműködésével, május 10-én szombaton Máriaradnán egy Szegedről érkezett csapat, cserkészpróba keretében ismerkedhetett az alpinizmus alapfogalmaival. (részletesen)

2008 április 13

A tizenharmadik Bánsági Magyar Napok nyitórendezvénye Siska Szabó Zoltán aradi természetfotós expresszív fotógrafikáinak kiállításával kezdődött. A Bánsági Kárpát Egyesület tagjának fekete-fehér fotógrafikáit Szekernyés János műkritikus méltatta, kiemelve a fekete-fehér alkotások kifejező erejét, erős érzelmi töltetét. (részletesen)

2008 február 24

A Bánsági Kárpát Egyesület ezévi, tisztújító közgyülését február 22-én, pénteken tartotta a temesvári Magyar Ház első emeleti, civil szervezeteknek fenntartott gyűléstermében. (részletesen)

2008 január 8

A Bánsági Kárpát Egyesület aradi, szegedi és temesvári hegymászókból álló csapata sikeresen megmászta a Szárkőhegység 2190 méter magas csúcsát. (részletesen)